donderdag 3 januari 2013

Kerstsfeer en nieuwjaarsprikkels

Met de kerstperiode in het vooruitzicht dompelden we onszelf, 2 weken lang, onder in de kerstsfeer.
Maandag had de juf de kerstboom meegebracht. Hij bestond uit verschillende onderdelen die we zorgvuldig in elkaar moesten passen. ‘Past dit stukje hier?’ ‘Neen! Dat moet daar!’ We hielpen elkaar bij het opzetten van de kerstboom. Terwijl Warre het stappenplan ‘voorlas’, voerden Rohnan, Mauro, Nadia en Levi de verschillende stappen uit. Het duurde niet lang voordat er een kerstboom, in onze klas, pronkte.

Glenn, Mona, Julie, Lore, Febe en Fien namen de decoratie op zich. We leerden hoe je een kerstboom moet versieren.
Stap 1: Ik neem de doos met kerstversieringen.
Stap 2: Ik hang de slingers en lichtjes in de kerstboom.
Stap 3: Ik hang enkele kerstballen aan de takken.
Stap 4: De lichtjes worden aangestoken.
De juf beschreef een bepaalde kerstbal. Één voor één zochten zij de juiste kerstbal en hingen hem voorzichtig in de kerstboom. Het werd een prachtige kerstboom!

Bij het licht van onze kerstboom las de juf een verhaal voor uit het prentenboek: kerst met Bas, de mopperdas!
Het werd al wat kouder en Bas was heel moe. Hij maakte zich net klaar om in zijn bed te kruipen toen er op zijn deur geklopt werd. De dieren brachten hem één voor één een bezoek. Elke keer gooide Bas de deur dicht. Plots klopte Mol aan. Hij vroeg of hij Bas zijn ladder mocht gebruiken. Hij was namelijk veel te klein om zijn kerstboom te versieren. Bas gooide de deur dicht maar kreeg  een verschrikkelijke nachtmerrie. Hij droomde dat Mol uit de kerstboom viel. Bas kon Mol nog op tijd redden en besloot om een groot kerstfeest te organiseren.

Naar aanleiding van dit verhaal maakten we een tekendictee. De juf vertelde ons aan de hand van enkele begrippen waar we een kerstbal mochten tekenen. Soms tekenden we een kerstbal bovenaan, onderaan of  in het midden.

Samen met de juf oefenden we elke dag het versje voor nieuwjaar.
Pas op! Pas op!
Uit de baan
want mijn wagentje komt eraan!
Een wagentje vol met wensen.
Veel geluk aan alle mensen.
En nu sta ik springend klaar
met mijn eerste kus van het nieuwe jaar!

Vrijdag werden we verrast door een ‘schatkaart’. De kerstman had een geschenkje voor ons mee. Jammer genoeg was hij alle pakjes kwijt geraakt. We volgden de route op de schatkaart en spoedig vonden we de pakjes. In de klas openden we de pakjes. Wat waren we verrast. In de pakjes zat voor iedereen een kerstmuts.

De mama van Chloé bereidde samen met enkele klasgenootjes wafels. Zo konden we, al smullend, aftellen naar het begin van de kerstvakantie. 

Prettige eindejaarsfeesten!























Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.