zondag 7 oktober 2012

Veilig naar school!


Je hebt het misschien al geraden! De voorbije 2 weken hebben we gewerkt rond veiligheid in het verkeer, de verkeerslichten, de voertuigen en de politie.

In het verkeer kan je verschillende voertuigen waarnemen. We gingen op een 'kijktocht' en bewonderden alle voertuigen die we onderweg zagen. We waren heel alert! Bij elk geluid namen we even de tijd om stil te staan. We luisterden aandachtig. Welk voertuig zou dit geluid maken?

In de klas leerden we waar de voertuigen rijden. De fietsen en bromfietsen mogen op het fietspad rijden. De auto, bus en motorfiets moeten op het straat rijden. Boten varen in het water en de vliegtuigen wachten op de luchthaven om op te stijgen. 
Maar waar moeten de tram en de trein rijden? Op de sporen, natuurlijk!


Maandag organiseerde onze school een 'Strapdag'; Ondanks het slechte weer beleefden we veel fietsplezier.



We vroegen ons af wat de politieman allemaal kan. Samen met de juf gingen we op onderzoek uit en leerden talloze nieuwe dingen. Kijk maar mee!

Aan de spelletjestafel mochten we dieven kegelen want ook een politieman deint niet terug van een boef.

In de poppenhoek leefden we ons helemaal uit. We imiteerden politiemannen en dieven. Dit zorgde voor heel wat creatief speelplezier. 


We leerden dat het moeilijk is om een gemaskerde boef te identificeren. Hoe zou een politieman dit doen? ...


 ... Hij laat de boef vingerafdrukken stempelen!



In de techniekles maakten we een politiewagen die kon rijden.

De politieman regelt het verkeer maar er zijn ook verkeerslichten. We gingen in onze klas op zoek naar voorwerpen die groen, oranje of rood waren. Daarna verzamelden we all ze allemaal.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.