zaterdag 8 september 2012

Terug naar school!



De eerste week van het schooljaar zit er weeral op. Wij zijn het ondertussen al goed gewoon in de nieuwe klas en maakten kennis met alle nieuwe gezichten. Zo leerden wij deze week juf Veerle, twee nieuwe klasgenootjes: Vik en Fien en de klaspoppen Hippo en Pippo kennen.
Het was een week vol spanning en opwinding.

Maandag mochten we de klas vrij verkennen en mochten we in de verschillende hoekjes spelen.
In de poppenhoek speelden we met de poppen.
Aan de puzzeltafel leerden we de ‘puzzelladder’ gebruiken.  Elk klasgenootje kreeg zijn symbooltje en mocht het op de onderste trede plakken. Telkens als iemand de reeks puzzels van de onderste trede goed kon maken, mocht hij zijn symbooltje een trede hoger hangen. Zo leren we puzzelen op ons eigen niveau.
Aan de knutseltafel mochten we een tekening van een kindje inkleuren. Het was opletten geblazen want het kindje moest dezelfde haarkleur, kledij, schoenen en huiskleur hebben als wij. Als iedereen de tekening had ingekleurd, hing de juf ze in een slinger aan elkaar. Een echte vriendenslinger!
In de boekenhoek konden we lezen in de thematische prentenboeken over naar school gaan.
Aan de blokkentafel mochten we spelen met de 'noppertjes' en de piratenboot.

Dinsdag maakten we in de turnles kennis met juffrouw Veerle en met de klaspoppen:Hippo en Pippo.
Hippo kende de klasafspraken al heel goed. Pippo daarentegen overtraad elke klasafspraak. We maakten samen met de klaspoppen klasafspraken zodat Pippo het niet meer zou vergeten.
In de namiddag gebeurde er iets ergs. Hippo kon Pippo nergens meer vinden. We zochten op elke speelplaats, in de refter en gingen op bezoek bij elke juffrouw op school maar nergens konden we Pippo vinden. Febe vertelde ons dat we nog niet gezocht hadden in onze klas. Opgewonden liepen we naar de klas. Zouden we eindelijk Pippo vinden? Ja, hoor! Pippo zat al op ons te wachten.

Woensdag begon de dag met een actieve turnles. Toen we terug in de klas aankwamen, waren we allemaal zo moe dat de juf besloot een rustige activiteit te geven. We werkten onze vriendenslinger af.

Donderdag leerden we de takenkalender gebruiken en we knutselden elk onze verjaardagskroon. De juf hing de verjaardagskronen in de juiste volgorde achter elkaar op. Door te kijken naar de verjaardagskronen, kunnen we zien welk klasgenootje de volgende keer zijn verjaardag mag vieren en zijn/haar kroon kan opzetten. 

Vrijdag werkten we de verjaardagskronen af en luisterden we naar het verhaal: Rikki is jarig.

Deze week leerden we ons eerste liedje van het schooljaar. Het is een heel speciaal lied want we moesten het rappen. De juf veranderde de woorden van de eerste regel in de namen van de klasgenootjes. Zo leerden we elkaar op een speelse manier kennen.


Dag Ciel, dag Trees, dag Nelle Bees. Dag Jens, dag Rik, dag Senne Prik.
Een jas, een tas, een andere klas. Hoera! T'is fijn bij juf te zijn.
Liefste Juf, we zijn er weer!
Dolle pret dus keer op keer.
 (Uit het liedjesboek 2008-2009 bij Doremi 1, geschreven door Els Van Den Bergh en Jos Bielen.)


Ziezo... Dit was het voor deze week.

Volgende week starten we met een groot verjaardagsfeest. Rohnan wordt 4 jaar. Een dag die niet onopgemerkt voorbij mag gaan.
Dinsdag duiken we in een nieuw thema: Jelle gaat op avontuur. Jelle, de giraf, neemt ons mee op een tocht door de kermiskramen en beleeft allerlei leuke dingen.

Vriendelijke groetjes,
Juf Nathalie






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.