maandag 3 juni 2013

In de voetsporen van de dinosaurussen...

De voorbije twee weken hebben we een duik genomen in de prehistorie.
We leerden dat miljarden jaren geleden reusachtige dinosaurussen op onze aarde rondliepen: de triceratops, de brachiosaurus, de T-rex,...

Maandag schrokken we heel erg want in onze kring stond er een gigantische pootafdruk. Gelukkig wisten enkele klasgenootjes ons te vertellen dat er een dinosaurus op bezoek was geweest. Enkelen vroegen zich af waarom er geen gat in het dak zat door de dino. Hmm...stof tot nadenken.

 1 voor 1 deden we onze schoenen uit en plaatsten ze in de pootafdruk. Tot onze grote verbazing konden er wel 20 schoenen in de afdruk. Wat hadden die dinosaurussen grote poten!!!

In Chloé haar boekentas stak de dvd 'Dinosaur'. Op groot scherm keken we de film helemaal uit. De film toonde het verhaal van 'Aladar', de dinosaurus. We zagen dat een grote steen uit de ruimte het leven voor Aladar en zijn apenfamilie moeilijk maakte. Ze moesten op zoek naar eten en drinken. Zo kwamen ze terecht bij een groep dinosaurussen op zoek naar de vallei.
De meteoriet liet een grote indruk bij onze achter. Dagenlang praatten we erover.

Tijdens het hoekenwerk zaten we niet stil.
Veel klasgenootjes brachten dinosaurusfiguurtjes mee. Dankzij deze dinosaurusfiguren konden we het verhaal van Aladar naspelen.
Aan de puzzeltafel verdiepten we ons in de vele dinosauruspuzzels. We hadden puzzels van dinosaurussen in de zee, op het land en in de lucht.

In de onthaalkring zei onze juffie een gedichtje op.
Niet lang na de eerste keer waren we er allemaal aan verknocht.
Nog geen 5 versjes later konden we het uit volle borst meezeggen:

Dino, dino, kom eens hier!
dino, dino, we hebben veel plezier.
Al is je staart nog zo lang,
al ben je zoooo groot,
wij zijn niet bang!

Met stompe tandjes blaadjes eten.
Met scherpe tandjes....
Wil je dat echt weten?
Ik heb net een andere dino opgegeten.

De tweede week maakten we kennis met een nieuw beroep: archeoloog.
Archeoloog is een moeilijk woord maar aan de hand van het boekje 'Archeoloog' van Liesbet Slegers kregen we een uitgebreide kijk op het beroep.
We leerden dat de archeoloog allerlei spullen zoekt, die lang geleden gemaakt zijn of botten van dieren die ooit geleefd hebben. Dit doet ze door met haar schop en truweel te graven in de grond. Wanneer ze iets vindt, veegt ze het af met een borstel. Nadien kan het voorwerp of het dinosaurusskelet naar het museum gebracht worden.

Net als echte archeologen gingen we gretig aan de slag. We groeven in de zandbak op zoek naar botten. Af en toe vonden we een klein of een groot bot. Samen met onze vriendjes keken we op het skelet waar het bot vandaan kwam.

Aan de knutseltafel kleurden we onze 'archeologenbadge' in.

Donderdag sloten we het thema af. Tot grote vreugde, van de kinderen, schminkte de juf iedereen in een gevaarlijke dinosaurus.



















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.